«

Sep 23

Mera projektlogg

Som titeln avslöjar hade jag tänkt börja skriva lite projektlogg igen, inte för att jag behöver utan mest för att jag känner för det.

Kursen jag tänkte skriva för är en projektkurs i entreprenöriell programmering. Kursen går ut på att i en mindre grupp (3-4) utveckla en Android-app och till den samtidigt ha en hållbar affärsidé. I slutet av kursen ska det bästa projektet väljas ut av en jury av företagare.

Vår app-idé är att skapa ett mobilt projekthanteringssystem för agila mjukvaruföretag. Affärsidén är att med ett konkurrenskraftigt pris tillhandahålla en komplett och hundra procent mobil lösning för agil projekthantering. I gruppen har vi haft ganska många och långa diskussioner om vilka features och liknande vi ska ha med. Som det ser ut nu så är vi ganska överens och ska förmodligen börja koda till nästa vecka.

Det vi ska börja med är att göra ett grafiskt “skal” samt fixa till en enkel server som vi sedan kan bygga vidare på. På serversidan ska vi nog använda oss av Node.js tillsammans med CouchDB. Från början tänkte vi istället för CouchDB använda oss av MongoDB men då vi under utvecklingsfasen tänkte hosta vår serversoftware på en Raspberry Pi behöver vi använda bibliotek som har stöd för ARMv6. Enda problemet med våra Raspberry Pi är att leveranstiden verkar vara fruktansvärt lång (10 veckor).